Okategoriserade, Precious Miles

Att hitta en sadel som passar…

Sent i höstas insåg vi faktumet att Mille vuxit ur sin sadel. Fantastiskt egentligen eftersom han byggt fina muskler av all träning vi lagt ned men ändå jobbigt då jag vet hur kämpigt det är innan man hittar en sadel som passar både honom och mig igen. Men sagt och gjort, efter sista tävlingen i Augusti la jag ut sadeln och fick den tack och lov såld direkt. Dessvärre innebar det att all träning fick ske barbacka hehe. Kan säga att jag verkligen tränat upp min balans under dessa 3 månader och att det är helt fantastiskt att rida barbacka. Dessvärre får man inte tävla barbacka och i längden är det svårt att jobba Mille 100 % igenom när jag inte har bra balans hela tiden.

Sagt och gjort, ut i sadelträsket. Fick prova ett flertal hos Maria och konstaterade att han behöver en full quarterbom. Hittade rätt snabbt en kanonfin showsadel, Circle Y, men som tyvärr är för vid i vinkeln och för trång i gullet.

Hmm. Tänk om tänk rätt, han behöver kanske inte en full quarter bom utan det räcker kanske med en quarterbom om gullet är lite vidare. Hittar ännu en fin showsadel, quarterbom och vidare gullet. Lägger på den och den ligger bra! Helt otroligt, provrider och det känns otroligt men… alltid detta men. Vi inser att om den ligger bra nu kommer den inte ligga bra om 1-2 månader. Han kommer bredda sig och den kommer bli för trång vilket innebär, leta ny sadel igen. Vi skulle bara skjuta på problemet om jag köpte denna.

Happ, ut och leta vidare. Får tips om en enklare sadel, halva priset jämfört med tidigare men den har vidare gullet och vinkeln ser ut att vara korrekt. Säljaren vill inte skicka men då fler i stallet var intresserade kände jag att det får bära eller brista. Sadeln är köpt och nu väntar jag med spänning, håller alla tummar och tår att den passar mer än bara över vintern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *